Udostępnij to:
MT 1
Nowy produkt
Na stanie
Uwaga: Ostatnia sztuka!
Data Dostępność:
Mitsumata Torinoko – papier ręcznie czerpany, wykonywany z włókien mitsumaty.
Mitsumata – roślina papierotwórcza, jedna z najbardziej popularnych w Japonii.
Torinoko – nazwa papieru która swoją nazwą nawiązuje do koloru skorupy jajka.
bielenie | związki chloru |
dodatki | żywica sosny |
gramatura | od 30 do 50 g/m² |
wymiar | dł. od 60 cm., szer. 50-100 cm. |
roztwarzanie łyka | soda kaustyczna |
technika wykonania | papier ręcznie czerpany |
suszenie | deska |
włókna | mitsumata |
szczegółowe informacje | 100% mitsumata z Chin, 33 g/m², wymiar arkusza 60,5 cm x 84,5 cm, krawędzie nieprzycinane |
No Opinie klientów w tej chwili.
Gampi Torinoko – najszlachetniejszy papier, ręcznie czerpany, wykonywany z dziko rosnącego gampi. Cechą charakterystyczną jest lśniąca, gładka powierzchnia. Skład: 70% gampi, 30% kozo.
Kozo Kawairi - dekoracyjny papier ręcznie czerpany. Arkusze wykonywane są z włókien kozo które łączone są z fragmentami nieoczyszczonego łyka, dzięki czemu powstaje oryginalny wzór nieco odmienny na każdej karcie.
Wzornik zawiera 13 typów papierów, w tym 7 gładkich (jednolitych pod względem składu i barwy) oraz 6 dekoracyjnych.
Gampi Torinoko – najszlachetniejszy papier, ręcznie czerpany, wykonywany z dziko rosnącego gampi. Cechą charakterystyczną jest lśniąca, gładka powierzchnia. Skład: 70% gampi, 30% kozo. Gramatura 45g/m2
Gampi Torinoko – najszlachetniejszy papier, ręcznie czerpany, wykonywany z dziko rosnącego gampi. Cechą charakterystyczną jest lśniąca, gładka powierzchnia. Skład: 70% gampi, 30% kozo. Gramatura 22g/m2
Gampi Torinoko – najszlachetniejszy papier, ręcznie czerpany, wykonywany z dziko rosnącego gampi. Cechą charakterystyczną jest lśniąca, gładka powierzchnia. Skład: 70% gampi, 30% kozo. Gramatura 12g/m2
Gampi Torinoko – najszlachetniejszy papier, ręcznie czerpany, wykonywany z dziko rosnącego gampi. Cechą charakterystyczną jest lśniąca, gładka powierzchnia. Skład: 70% gampi, 30% kozo. Gramatura 29g/m2